Header Ads

"Kalau singgah mana-mana RnR tolong sorang stay kat kereta"

"Kalau singgah mana-mana RnR tolong sorang stay kat kereta"




Perkongsian oleh Wan Amirul Wan Ahmad mengenai kejadian yang dialaminya ketika singgah berhenti di RnR. Semoga perkongsian ini dapat memberikan amaran awal kepada para pengguna lebuhraya yang dalam perjalanan pulang beraya supaya lebih berhati-hati.

Peringatan untuk semua yang balik kampung.

SILA VIRAL KEPADA SEMUA

Kejadian berlaku pada pukul 11.00pm 20/06/2017

Tadi aku dengan family nak balik Taiping(balik raya) singgah rnr sg buloh (jejantas) makan kfc

Lepas makan nak gerak tak sampai 1km bergerak temperature keta naik mencanak

Aku berhenti tepi jalan tak sampai 5 minit ada india sampai terus ketuk tingkap tanya

kereta rosak ka?” (Konon niat nak tolong)

Aku malas nak layan sebab dah agak ni geng tow truck, aku cuma cakap “tarak rosak, mau tunggu kawan la

Sebenarnya aku dah call plus untuk tow kereta aku …. jadi aku tolak offer india ni
loading...

Lepas tow truck insurance bawa sampai workshop …. foreman check penutup tanki air radiator bahagian bawah ada orang bukak

Hati-hati geng, penutup bawah ni tak perlu nak buka bonet depan kereta.

Jadi kerja-kerja manusia tak berguna ni akan bawak kereta kita ke workshop dia untuk cas mahal-mahal sebab diorang tau kita akan bayar sebab nak pakai raya

Benda ni baru berlaku tadi tapi nasib dah settle

Peringatan untuk semu kawan-kawan yang nak balik raya….. kalau singgah mana-mana rnr tolong sorang stay kat kereta atau lebih baik jangan berhenti

Amik rehat yang cukup di rumah lepas tu gerak slow-slow.

Beli siap-siap air makanan atau sebagainya letak dalam kereta

Nak buang hajat atau sebagainya check sebelum gerak walaupun sorang ada di kereta

Kena sakit kepala

Target penjenayah ini adalah orang yang berkeluarga

Tolong viral kepada semua supaya berhati-hati




Powered by Blogger.